Čokoládový dort s lesním ovocem

Recept:
Na korpus potřebujeme

  1. 2 banány
  2. 100 g 85% hořké čokolády
  3. 200 g hořské čokolády s malinami
  4. 240 ml teplé vody
  5. 100 g mraženého lesního ovoce
  6. 200 g kokosového cukru
  7. 120 ml kokosového oleje
  8. 300 g špaldové celozrnné mouky
  9. 3 vejce
  10. 2 pl holandského kakaa
  11. 120 ml mandlového mléka
  12. 1/2 čl soli mořské
  13. 3 čl prdopeč bez fosfátů
  14. 1 a 1/2 čl vanilky
  15. Všechny suroviny smícháme nejprve sypké zvlášť a tekuté zvlášť, kdy do tekutých rozpustíme hořkou čokoládu ve vodní lázni
  16. pečeme na 160°C ve formě kulaté o průměru 27 cm cca 35 minut – kontrola špejlí – nesmí se lepit

Necháme vychladnout na mřížce.

Ppřipravíme si čokoládovou ganache

  1. 100 g hořské kvalitní čokolády více jak 72% kakaa, nejlépe 85%
  2. 100 ml smetany 30%
  3. 10 g másla
  4. jemně promícháváme a odstavíme
  5. připravíme si čokoládový krém, na který potřebujeme 500 g polotučného tvarohu a 100 g hořké čokolády s obsahem kakaa nad 72 %.,3 pl medu lesního a 50 g želatiny kterou připravíme dle návodu a to tak, že si želatinu rozmícháme v 100 ml horké vody – přilijeme do tvarohu vymíchaného s rozpouštěnou čokoládou a dáme na půl hodiny do lednice průběžně chodíme cca co 5 minut míchat, aby se nám neutvořčili hrudky. Pokud se utvoří krém rozmixujeme do hladka.
  6. Dort podélně prořízneme a pomažeme krémem, přiklopíme a obmažeme celý dokola i zvrchu také krémem – necháme si stranou 5 pl krému na vršek dortu. Na povrch dáme čokoládovou ganache A na ní nastříkáme sáčkem doprostřed kolo – doprostřed položíme zmrzlé lesní ovoce, které zakápneme želatinou 5g želatiny s 20 ml vody – dort dokola posypeme čokoládovými kousky z hořké čokolády a do tvarohové náplně kolem lesního ovoce zapíchneme kousky kvalitní čokolády na ozdobu. Dáme do lednice vychladit nejlépe přes noc, ať se chutě spojí a dort se krásně rozleží.

About the Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts