Recept:
Na korpus potřebujeme
- 2 banány
- 100 g 85% hořké čokolády
- 200 g hořské čokolády s malinami
- 240 ml teplé vody
- 100 g mraženého lesního ovoce
- 200 g kokosového cukru
- 120 ml kokosového oleje
- 300 g špaldové celozrnné mouky
- 3 vejce
- 2 pl holandského kakaa
- 120 ml mandlového mléka
- 1/2 čl soli mořské
- 3 čl prdopeč bez fosfátů
- 1 a 1/2 čl vanilky
- Všechny suroviny smícháme nejprve sypké zvlášť a tekuté zvlášť, kdy do tekutých rozpustíme hořkou čokoládu ve vodní lázni
- pečeme na 160°C ve formě kulaté o průměru 27 cm cca 35 minut – kontrola špejlí – nesmí se lepit
Necháme vychladnout na mřížce.
Ppřipravíme si čokoládovou ganache
- 100 g hořské kvalitní čokolády více jak 72% kakaa, nejlépe 85%
- 100 ml smetany 30%
- 10 g másla
- jemně promícháváme a odstavíme
- připravíme si čokoládový krém, na který potřebujeme 500 g polotučného tvarohu a 100 g hořké čokolády s obsahem kakaa nad 72 %.,3 pl medu lesního a 50 g želatiny kterou připravíme dle návodu a to tak, že si želatinu rozmícháme v 100 ml horké vody – přilijeme do tvarohu vymíchaného s rozpouštěnou čokoládou a dáme na půl hodiny do lednice průběžně chodíme cca co 5 minut míchat, aby se nám neutvořčili hrudky. Pokud se utvoří krém rozmixujeme do hladka.
- Dort podélně prořízneme a pomažeme krémem, přiklopíme a obmažeme celý dokola i zvrchu také krémem – necháme si stranou 5 pl krému na vršek dortu. Na povrch dáme čokoládovou ganache A na ní nastříkáme sáčkem doprostřed kolo – doprostřed položíme zmrzlé lesní ovoce, které zakápneme želatinou 5g želatiny s 20 ml vody – dort dokola posypeme čokoládovými kousky z hořké čokolády a do tvarohové náplně kolem lesního ovoce zapíchneme kousky kvalitní čokolády na ozdobu. Dáme do lednice vychladit nejlépe přes noc, ať se chutě spojí a dort se krásně rozleží.
Nejnovější komentáře