Švestkový koláč

Švestkový koláč ze špaldové celozrnné mouky

Recept:

  1. 1/4 hrnku řepkového máslového oleje Manka
  2. šťáva z poloviny citrónu
  3.  250 g polotučného tvarohu
  4.  špetka soli
  5.  1 vejce
  6. poté přidáme hrnek a půl celozrnné špaldové mouky
  7. 2 čl prdopeč bez fosfátů
  8.  stevii dle chuti
  9.  vanilkový extrakt pár kapek
  10. 100 ml vody
  11.  Vše smícháme s vlijeme do silikonové koláčové formy o průměru 28 cm.
  12. Na těsto rozprostřeme dokolečka vypeckované švestky a posypeme drobenkou, kterou si připravíme z 1 lžíce másla rozpuštěného a 1 lžíce xylitolu nebo kokosového cukru a 1 lžíce mouky špaldové celozrnné. Koláč ještě posypeme asi 20 ks loupaných mandlí a dáme péct na 160 stupňů Celsia na 45 minut.

About the Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts