Švestkový koláč ze špaldové celozrnné mouky
Recept:
- 1/4 hrnku řepkového máslového oleje Manka
- šťáva z poloviny citrónu
- 250 g polotučného tvarohu
- špetka soli
- 1 vejce
- poté přidáme hrnek a půl celozrnné špaldové mouky
- 2 čl prdopeč bez fosfátů
- stevii dle chuti
- vanilkový extrakt pár kapek
- 100 ml vody
- Vše smícháme s vlijeme do silikonové koláčové formy o průměru 28 cm.
- Na těsto rozprostřeme dokolečka vypeckované švestky a posypeme drobenkou, kterou si připravíme z 1 lžíce másla rozpuštěného a 1 lžíce xylitolu nebo kokosového cukru a 1 lžíce mouky špaldové celozrnné. Koláč ještě posypeme asi 20 ks loupaných mandlí a dáme péct na 160 stupňů Celsia na 45 minut.
Nejnovější komentáře