Bramborové lokše

Bramborové lokše (placky) rodinná porce

  1. 5 středních brambor uvaříme a necháme vychladnout a nastrouháme najemno
  2. 1 vejce
  3. 150 g hladké špaldové mouky (může být i celozrnná)
  4. 100 g řeckéh jogurtu natural
  5. 1 čl drceného kmínu
  6. 1 čl tymiánu
  7. růžová mořská sůl 1 čl
  8. 1/3 čl jedlé sody
  9. Vytvoříme těsto a tvoříme placky o průměru 6 cm a o tloušŤce půl cm.
  10. Opečeme na sucho na pánvi nebo na plotýnce a to z obou stran. Po opečení potřeme slabě ghí.
  11. Plníme na slano – a to libovolnou směsí – já měla dušenou hlívu ústřičnou s cootage, rajčátky a olivami, drcené postácie a kvalitní uzené maso. Zdobila jsem libečkem.

About the Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts