Bramborové lokše (placky) rodinná porce
- 5 středních brambor uvaříme a necháme vychladnout a nastrouháme najemno
- 1 vejce
- 150 g hladké špaldové mouky (může být i celozrnná)
- 100 g řeckéh jogurtu natural
- 1 čl drceného kmínu
- 1 čl tymiánu
- růžová mořská sůl 1 čl
- 1/3 čl jedlé sody
- Vytvoříme těsto a tvoříme placky o průměru 6 cm a o tloušŤce půl cm.
- Opečeme na sucho na pánvi nebo na plotýnce a to z obou stran. Po opečení potřeme slabě ghí.
- Plníme na slano – a to libovolnou směsí – já měla dušenou hlívu ústřičnou s cootage, rajčátky a olivami, drcené postácie a kvalitní uzené maso. Zdobila jsem libečkem.
Nejnovější komentáře