Křehký koláč s mandlovým marcipánem a hruškami

Recept na křehké těsto:

250g celozrnné mouky špaldové

190g másla, 2 kapky vanilky

1pl citronové šťávy

2 žloutky

Těsto zpracujeme s pevným chladným máslem. Dám na hodinu do lednice.

Marcipán:

200g mandlí rozemletých

150 až 200g moučkového cukru jakékoliv řepného, třtinového, xylitolu, erythritolu, apod.

Šťáva z poloviny citrónu

voda dle potřeby 2 pl.

Opatrně zpracujeme těsto a dáme do fólie do lednice.

Poleva:

2 pl meruňkového džemu bez cukru

2 pl citronové šťávy

2 pl rumu

Po hodině vyndáme těsto z lednice a rozválíme ho. Přeneseme do formy kulaté o průměru 28 cm a vytvoříme okraje. Koláč několikrát propíchneme vidličkou proti vyboulení. Na koláč vystřihneme pečící papír do kulata s Okraji a tento posypeme hráškem, aby se mi těsto nevyboulilo. Dáme pect do trouby na 190 stupňů Celsia. Rozválíme si marcipán do kulata a přineseme na koláč z kterého jsme sundali papír s hráškem. Nakrájíme si oloupané hrušky na měsíčky a poklademe na marcipán do vějířku. Potřeme hrušky polevou a pečeme na 170 stupňů Celsia 30 minut.
Podáváme vychladlé. Dobrou chuť. Je vynikající 

About the Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts