Tvarohové knedlíky s meruňkovou náplní

Suroviny:
500 g jemného tvarohu
100 g celozrnné strouhanky
250 g mandlové mouky /můžete použít i mouku celozrnnou špaldovou – ve stejné gramáži /
100 g meruňkového šmakouna/ kde koupíte najdete zde: Kde koupit | Šmakoun (smakoun.eu)/
50 g pekanových ořechů
150 g meruněk hodně zralých
špetka mořské soli
1 pl čekankového sirupu – nemusí být, dle vaší chuti
1 pl psylia – vláknina /koupit můžete třeba zde: Dr.Popov Psyllium indická rozpustná vláknina 500g | EUC Lékárna (euclekarna.cz)/
dále můžete zvolit i jiné ovoce, třeba borůvky a plnit knedlíky borůvkami

Postup:
Smícháme tvaroh, strouhanku a mouku, psylium a špetku soli. Zpracujeme těsto, pokud se bude lepit, přidejte strouhanku.
Vytvarujte čtverečky, a do každého zabalte nádivku, kterou si připravíte z meruněk, šmakouna a pekanů.

Nádivka:
Nastrouhat najemno šmakoun, nasekat nahrubo pekanové ořechy a na kostičky nakrájet vypeckované meruňky. Smíchat dohromady a přidat čekankový sirup. Plnit na připravené čtverečky těsta a zabalit dokulata.

Vaříme ve vroucí vodě 10 minut, hotové vyplavou na povrch.
Podávejte přelité rozpuštěným máslem nebo ghí.
Posypejte strouhaným meruňkovým šmakounem, nebo tvrdým tvarohem na strouhání či mozzarellou. Polít můžete rostlinným mlékem, živočišným mlékem, smetanou, přidat můžete i zakysanou smetanu /zdravější volba je zakysaný ml. výrobek/, kefír apod. , dle vaší chuti a preferencí a úrovně stravování.


Posypat můžete 1 čl třtinového cukru moučkového nebo řepného není v tom příliš velký rozdíl a zdravotní benefit. Případně nemusíte sladit vůbec, jste-li už v této úrovni stravování a nepotřebujete si jídlo doslazovat. Případně vám může postačit meruňkový rozvar či čekankový sirup nebo lžička medu. Jistě bude zdravější zvolit med než klasický řepný cukr.

Přeji dobrou chuť 🙂

Vaše a svá Fit Makyta

About the Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

You may also like these