DÝŇOVÝ PERNÍK – DONUTY, CUPCAKY…

Krásný den,

slíbila jsem vám recept na dýňový perník. Můžete si vytvořit klidně i donuty, cupkaky, jakékoliv tvary chcete, klidně i éclairky :-), muffiny, bábovičky apod.

Co budete potřebovat?

400 ml dýňového pyré z dýně Hokaido /dýňové pyré – je povařená dýně – stačí 10 minutek na povaření dýně v troše vody a rozmixovat, vody dávám na celou dýňi tak 100 ml /
V první řadě si tedy připravte dýňové pyré.
200 ml pyré na korpus a 200 ml na krém.

Dále budete potřebovat:
3 vajíčka – bílky vyšlehejte zvlášť se špetkou soli
žloutky vyšlehejte s 30 g kokosového cukru /nebo jiný dle vaší preference/, dále přidáme 20 ml řepkového oleje nebo rozpuštěného ghí a zašleháme.
K vyšlehaným žloutkům s cukrem přidáme 200 ml mandlového nebo rostlinného či živočišného mléka dle preference a 200 ml dýňového pyré v kterém ještě za tepla rozmícháme 30 g 70% hořké čokolády nebo kakaové hmoty Kakaová hmota (100% čokoláda) – Vital Country

Smícháme si zvlášť sypké suroviny:
200 g mouky /bezlepková mix rýžová 100 g a 100 g jáhlová – můžete použít i špaldovou nebo pšeničnou, mix s ovesnou apod./
10 g jablečné vlákniny nebo psylia při použití bezlepkové mouky
5 g prášku do pečiva bez fosfátů a lepku
10 g koření červené řepy v prášku, 5 g kardamonu, 5 g zázvoru a 10 g skořice, 30 g carobu nebo kakaa
Vše smícháme a přidáme k tekutému, zamícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků.
Vlijeme do formy v které budeme péct a zaplníme ze 2/3, necháme prostor na nakynutí těsta.
Těsto vystačí do kulaté formy o průměru 26 cm, na 20 muffinů apod.
Pečeme na 170°C 30 minut dle typu trouby, po píchnutí špejlí do těsta se těsto nesmí lepit.

Krém:
100 g 70% hořké čokolády nebo kakaové hmoty Kakaová hmota (100% čokoláda) – Vital Country
200 ml kokosového mléka z plechovky – tučné nebo light – dle preferencí.
Smícháme a promícháváme do rozpuštění. Necháme vychladnout a smícháme s 200 ml dýňového pyré a zdobíme na moučník. Dále můžeme dozdobit třeba v podzimním stylu fíky. 🙂 a ořechy – pistácie a para ořechy, dle chuti.

Dobrou chuť přeji Vaše a svá Fit Makyta

About the Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts